Otteluraportti Tyrnävä-Jyväskylä 9.6.

9.6.2009

Essi Kylli onnistui kärkenä.
Kuva: Jorkki
Essi Kylli onnistui kärkenä. Kuva: Jorkki
Juulia Lautaojalla riitti töitä kakkoskopparin tontilla.
Kuva: Jorkki
Juulia Lautaojalla riitti töitä kakkoskopparin tontilla. Kuva: Jorkki

Kirittäret piiskasi Tempauksesta puhtaan 0-2 voiton (0-3,0-9)

 

Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva hallitseva mestari, Jyväskylän Kirittäret saapui Tempauksen vieraaksi Kaisa ”Nalle” Salmelan ja Jenni ”Mini” Tolosen johdattamina.  Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu alkoi Kirittäriltä takuuvarmasti ja se siirtyi heti alussa 0-2 johtoon Kaisa Salmelan ja Niina Rinkisen lyönneillä. Juoksujen tuojina Laura Nuutinen ja Jenni Tolonen.

Tempauksen sisäpeli yskähteli eikä tasoittavalla saatu mitään merkittävää aikaan.

Toisen vuoron aloittavalla Tempaus pelasi hyvän ulkovuoron, eikä Jyväskylä saanut kartutettua juoksutiliään.

Sen sijaan Tempauksen sisäpeli tökki edelleen, Kirittäret teki palot nopeasti, eikä etenijää saatu edes kakkoselle.

Kolmannen aloittavalla Kirittärien Anna Kiiski löi kunnarin Tyrnävän ulkokentän hienoisella avustuksella ja tilanteeksi 0-3.

Kumpikaan joukkue ei enää saanut juoksuja, joten tämä jäi ensimmäisen jakson tulokseksi.

 

Toisella jaksolla kylmää kyytiä

 

Toisella jaksolla Kirittäret näyttivät kokemuksen ja rutiinin voiman ja Tempauksen nuori joukkue joutui ahtaalle.  Heti ensimmäisessä vuorossa Kirittäret rakensi ajolähdön ja teki kaksi juoksua  Salmelan ja lyöjäjokeri Susanna Ylä-Keron toimesta. Tuojina jälleen Nuutinen ja Tolonen. Jyväskyläläisten mylly pyöri toista kierrosta ja Salmela pääsi vielä kotiuttamaan Essi Voutilan.

Tilanne oli 0-3.

Toisen vuoron aloittavalla Tempaus sai rakennettua harvinaisen kolmostilanteen ja pelinjohtaja ”Tuipe” Vittaniemen yllätyskotiinotto oli vähällä onnistua. Kakkosrajanäpy jäi kuitenkin hivenen liian lyhyeksi ja yritys kuivui kokoon.

Tasoittavalla Tempauksen Essi Kylli teki hienon ulkopelisuorituksen ottamalla Susanna Ylä-Keron lyönnin kopiksi ja polttamalla ensin etenijän kolmospesälle ja vielä kärkietenijän kotiin.  Kirittärien Laura Nuutinen löi vielä kolmosrajasta läpi, mutta pääsi etenemään vain kakkoselle asti. Tilanne kuivui kokoon, eikä vuorossa  juoksuja nähty.

Kolmannessa vuorossa Tyrnävän ulkopeli oli haparoivaa, pallo poltteli ulkopelaajien näpeissä, harhaheittoja tuli ja Kirittäret teki 6 juoksua helposti. Paloja ei tahdottu saada aikaan ja Jyväskylä pyöritti peliä melkein kaksi täyttä kierrosta ennen kuin Tempaus sai tarvittavat kolme paloa taululle.

Tasoittavallaan Tempaus yritti vielä pyristellä ja avata juoksutilinsä, mutta tuloksetta. Toinen jakso päättyi siis 0-9.

Kolmostilanteet kertovat pelistä kaiken 2-28.

 

Palkinnot menivät kuitenkin ”tempauslaisille” .Vieraiden ykköspalkinnon sai Tempauksen sisäpelin sekoittanut, 4 juoksua lyönyt Kaisa Salmela, sekä kakkospalkinnon niin ikään entinen TyTe:läinen  kaksi juoksua tuonut  ja yhden lyönyt Jenni Tolonen.

Kotijoukkueen kakkospalkinnon sai takakentällä rankan iltapuhteen tehnyt Juulia Lautaoja. Ykköspalkinnon niiasi hyvin kentälle mennyt ja ulkopelissäkin yritteliäästi pelannut Essi Kylli.

 

Tempauksen tiivis ottelutahti jatkuu, sillä jo lauantaina vieraaksi saapuu Lapua