Pesäpallon superviikonloppu Tyrnävällä huipentui sunnuntaina kun Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkue pelasi kotiottelunsa Viinijärven Urheilijoita vastaan Tyrnävän pesäpallokentällä.
Kempeleen joukkueessahan ovat mukana Tempauksen kasvatit: Sarita Heikkinen, Essi Kylli ja Terhi Pesonen. Lisäksi Jenni Jussila, Linda Kukkohovi ja viime viikolla paluun superpesikseen kahden vuoden tauon jälkeen tehnyt Emmi-Kaisa Piipponen (s. Raitio) ovat pelaajauransa aikana edustaneet Tempausta.
Sadekin väistyi kun peli alkoi ja katsojat pääsivät nauttimaan pelistä auringon paistaessa.

Tyrnäväläiskasvatit olivat liekeissä päästyään pelaamaan entisellä kotikentällään.

Sarita Heikkinen sytytti yleisön heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan  puhkaisten kakkostilanteessa kolmosrajan, tuloksena kaksi juoksua, tuojina Jenni Jussila ja Essi Kylli.

Kempele hallitsi ottelua tehden vielä juoksun toisessa ja kolmannessa vuorossa: Terhi Pesonen/Emilia Linna 3-0  ja  Emilia Linna/Anu Pulkkinen 4-0. Viinijärvi ei toipunut sokkialusta koko jaksolla vaan jäi nollille, joten ensimmäinen jakso Kirille 4-0.

Tauon aikana päästiin nauttimaan Tyrnävän maankuuluja muurinpohjalättyjä, joita olikin odotettu jo vesi kielellä. Tauolla saatiin myös virkistävä sadekuuro, joka onneksi laantui heti toisen jakson alussa.

Viinijärvi aloitti toisen jakson vahvasti ja meni ensimmäisen vuoron aloittavalla johtoon Essi Saastamoisen lyönnillä. Juoksun toi Laura Määttä. Kempele ei tästä hätkähtänyt vaan  Emilia Linna kuittasi tasoituksen kumurallaan heti seuraavassa sisävuorossa, juoksun tuojana Essi Kylli.

Toisessa vuoroparissa Viinijärvi pääsi kolmesti yrittämään johtojuoksua, mutta Kempeleen ulkokenttä oli rautaa, joten vieraiden juoksutili ei lisääntynyt. Toisen tasoittavalla Emilia Linna pääsi jälleen näyttämään kumuran mallia ja  Essi Kylli  näytti miten juoksu kulkee tutulla kentällä  tuoden Kirille johtojuoksun 2-1.  Kolmannessa vuoroparissa Viinijärvi pääsi  kerran yrittämään tasoitusjuoksua, mutta tuloksena palo, joten ottelun toinen jakso päättyi Kirille 2-1 ja makea kolmen pisteen voitto tutusta taisteluparista oli tosiasia!

Kempeleen palkitut olivat Sarita Heikkinen 2/0 ja Terhi Pesonen 1/0, joilla peli kulki niin sisällä kuin ulkona. Muita KeKin onnistujia olivat Emilia Linna 3/1 sekä Essi Kylli 0/3.

Viinijärven palkitut: Essi Saastamoinen ja Riika Räsänen.

Yleisöä oli paikalla 446 katsojaa. Tempauksen talkoolaiset varmistivat omalta osaltaan ottelutapahtuman onnistumisen ja Anjan maankuulut lätyt ovat valloittaneet yleisön lisäksi myös Kempeleen joukkueen – olipa joku varmistanut lätyn syönnin pelin jälkeen tekemällä etukäteen tilauksen:)

Kiitos kaikille ottelutapahtumaan osallistuneille! Toivottavasti tapaamme näissä merkeissä taas ensi kesänä.

Tilausta ainakin olisi – ottelun jälkeen yleisöltä tuli pyyntöä -  eikö Kekin naisjoukkue voisi tuoda Tyrnävälle useampiakin pelejä?