Otteluraportti Tyrnävä-Pori 24.5.

24.5.2009

Tempauksen nuoresta joukkueesta ei vielä vastusta kokeneille Pesäkarhuille

Tyrnävän toinen kotiottelu alkoi tihkusateessa. Vastassa oli yksi sarjan ennakkosuosikeista Porin Pesäkarhut.

Pori aloitti sisällä ja teki yhden juoksun siirtyen 0-1 johtoon.

Myös kotijoukkue aloitti tasoittavan vuoronsa pirteästi ja sai heti kärkeen ajolähtötilanteen, joka valitettavasti kuivui kokoon kun Terhi Pesosen kova kolmospuolen leikkuri meni laittomaksi osuttuaan etenijää jalkaan.

 

Toinen vuoro oli molemmilta tiukkaa ulkopeliä eikä kumpikaan saanut edes kolmostilannetta.

 

Kolmannen vuoroparin alussa Pesäkarhujen jokeri Suvi Seppälä löi kakkospuolelta takaa kunnarin tyhjään kenttään ja tilanteeksi 0-2.  Kun Kaisa Kärkkäinen kotiutti Seppälän kakkospuolen lyönnillään ja Sanna Lappalainen Kärkkäisen merkkaamattomalla välilyönnillä oli tilanne jo 0-4. Lyöjäjokeri Heidi Kuusisto saatteli vielä hyvällä kolmospuolen lyönnillä Hanna Hirvikosken kotiin ja  lukemat olivat vieraille jo 0-5.

 

Neljännessä vuorossa Pesäkarhujen Kuusisto sinetöi tilanteeksi 0-6.  Tempauksen sisäpeli ei auennut edes alkaneen auringonpaisteen avulla, vaan lukemat jäivät jakson loppunumeroiksi.

 

Toiselle jaksolle Pori teki useita vaihtoja, ilmeisesti pelinjohto halusi testata erilaisia kokoonpanoja. Tyrnävä aloitti jälleen pirteästi ja sai heti luotua ajolähtötilanteen, mutta kotiutuslyönti nousi kopiksi. 

 

Tasoittavallaan Pori ei saanut juoksutiliään avatuksi ja niinpä Tempaus siirtyikin toisen vuoron alussa 1-0 johtoon, kun Essi Kylli löi takaa keskeltä läpi ja kunnarin tyhjään kenttään.  Tämäkään ei tuonut kotijoukkueen sisäpeliin piristystä, vaan jäi ainoaksi juoksuksi.

 

Pesäkarhut tuli tasoittavalleen ja kokemus ja rutiini alkoivat näkyä. Heti aluksi Niina Luomanen löi kakkospuolelta takaa läpi, edeten suoraan kakkospesälle asti.  Vaihtotilanteessa Hanna Hirvikoski sivalsi kolmospuolelta läpi ja kotiin tulivat Luomanen ja Kärkkäinen, Hirvikoski itse kiersi kunnarin. Näin tilanne oli hetkessä 1-3.  Kun vielä jokeriksi siirtynyt Sanna Lappalainen löi ensin kakkospuolelta ulkopelaajan räpylän kautta 1-4 ja samalla lyöntivuorolla vielä toisenkin juoksun, oli tilanne jo 1-5.

Pesäkarhut teki vielä kaksi juoksua ja  tilanne oli jo 1-7.

 

Kolmannessa vuoroparissa Pori teki vielä kaksi juoksu Kuusiston sekä Emmi Viitalan lyönneillä.

 Pesäkarhut vei  toisen jakson murskaavasti 1-9 ja koko ottelun 0-2.

 

Pyttykerho palkitsi ykköspalkinnolla kotijoukkueesta Milla Lindströmin ja vierasjoukkueesta tyrnäväläisille tutun kolme juoksua lyöneen Sanna Lappalaisen. Kakkospalkinnon saivat Tempauksen Anna-Kaisa Keränen ja Pesäkarhuista yhden juoksun lyönyt ja peräti kuusi tuonut Kaisa Kärkkäinen.

 

Ottelun lopputulos 0-2 (0-6, 1-9)

 

Tempauksen seuraava peli on kotiottelu pirteästi kauden aloittanutta Viinijärveä vastaan.

keskiviikkona 27.5.