Otteluraportti Tyrnävä-Viinijärvi 27.5.

28.5.2009

Terhi Pesonen oli hyvällä lyöntipäällä.
Terhi Pesonen oli hyvällä lyöntipäällä.

Tyrnävän tyttärien juoksujuhlat

Tyrnävän tyttäret virittäytyivät tänään juhlimisen makuun ottamalla hienon voiton Viinijärven Urheilijoista puhtaasti 2-0 (3-0, 12-3)


Ensimmäinen jakso lähti hienosti alkuun jo ensimmäisessä sisävuorossa kun lyöjäjokeri Karoliina Salo kotiutti ajolähtötilanteessa Anna-Kaisa Keräsen lyömällä hermopallon polttolinjaan ja tilanne oli 1-0.

Viinijärvi ei saanut oikein tilanteita päälle kun Linda Kukkohovi piti syötöillään lyöjät kurissa ja ulkokenttä toimi muutenkin loistavasti. Kolmannessa vuorossa Tempaus lisäsi johtoaan. Ensin Terhi Pesonen kotiuttti Milla Lindströmin ja heti perään Linda Kukkohovi Pesosen. Ensimmäinen jakso päättyikin 3-0.


Toiselle jaksolle tulivat vapautuneet Tyrnävän neitokaiset ja juoksujuhlat saattoivat alkaa. Alkutahdit löi Terhi Pesonen, jonka välilyönnillä ulkokentän haparoidessa Essi Kylli karkasi kotiin. Samalla lyöntivuorolla Pesonen kotiutti vielä Lindströmin ja tilanne oli 2-0. Viinijärvi yritti vielä pyristellä vastaan ja Tanja Kimpimäki kavensi tilanteeksi 2-1 kotiuttamalla Eeva Parviaisen.

Toisessa vuoroparissa Juulia Lautaoja näytti osaamistaan ja sivalsi pallon takaa läpi tuloksena kaksi juoksua, tuojina Eeva-Riikka Kolehmainen ja Hanna Matinolli. Juulia itse kiersi kunnarin. Se siivitti Tyrnävän tyttäret huimiin suorituksiin ja tuntui siltä, että tänään kaikki onnistuu. Essi Kylli kotiutti Lautaojan, Terhi Pesonen Kyllin ja Karoliina Salon lyönnillä Pesonen syöksyi tilanteeksi 8-1. Kun vielä Hanna Matinolli löi Salon kotiin, oli tilanne toisen vuoron tasoittavalle lähdettäessä kotijoukkueelle jo 9-1.

Myös Tempauksen ulkopeli oli tiukkaa, tasoittavallaan Viinijärvi ei saanut edes yhtään kolmostilannetta.

Kolmannessa vuoroparissa Linda Kukkohovi ei ajolähtötilanteessa hätkähtänyt Viinijärven lukkarin Niina Härkösen pahaa takaväärää, vaan löi hienosti polttolinjan yli. Lindström kipitti kotiin ja tilanteessa syntyneestä harhaheitosta  myös Keränen toi juoksun ja tilanne oli 11-1. Kolehmainen lisäsi Tempauksen johdoksi 12-1 kotiuttamalla Pesosen.

 
Kolmannen tasoittavalla  Viinijärven Kati Nykänen onnistui kuitenkin hiukan kaunistelemaan numeroita lyömällä takaa läpi. Marja Laukkanen toi juoksun ja Nykänen itse kiersi kunnarin.

Neljännessä vuoroparissa kumpikaan ei tehnyt lisää juoksuja ja jakso päättyi lukemiin 12-3 ja Tyrnävän ensimmäinen voitto tällä kaudella oli nähty.

Kaiken kaikkiaan Tempaus onnistui laajalla rintamalla ja sisäpeli saatiin vihdoin rullaamaan mallikkaasti. Tempaus voitti kolmostilanteet 25-8. Pyttykerholla olikin miettimistä, kenelle antaa palkinto kotijoukkueen onnistujien joukosta.

 
Terhi Pesonen oli tänään erityisessä lyöntivireessä lyöden neljä juoksua. Kun saldona lisäksi oli kolme tuotua, riitti se kakkospalkintoon. Anna-Kaisa Keränen vaihteli mallikkaasti sadan prosentin tehoilla ja kun ulkokentälläkin pallot napsuivat räpylään hienosti, oikeutti se tänään ykköspalkintoon.
Viinijärven onnistujia olivat kunnarin lyönyt Kati Nykänen, joka niiasi ykköspalkinnon, kakkospalkinnon sai yhden juoksun tuonut Eeva Parviainen.


Hienon pelin jälkeen on mukavaa lähteä juhliman tulevana viikonloppuna ylioppilaitamme. Toivotamme myös kaikille muiden seurojen ylioppilaille ja valmistuneille paljon onnea!


Ensi viikon keskiviikkona 3.6. ollaan jälleen tositoimissa, kun vastaan asettuu kotiottelussa Ylihärmän Pesis-Junkkarit.