Otteluraportti Tyrnävä-Ylihärmä 3.6.

3.6.2009

Elina Nevanperän kunnari takasi pääsyn supervuroon.
Elina Nevanperän kunnari takasi pääsyn supervuroon.
Essi Kylli hääri tehokkaana etukentällä.
Essi Kylli hääri tehokkaana etukentällä.
Milla Lindström meni hyvin kentälle.
Milla Lindström meni hyvin kentälle.

Tempaus vaikeuksien kautta voittoon! Elina Nevanperän kunnari takasi pääsyn supervuoroon.

Tyrnävän vieraaksi asteli tänään Ylihärmä, joka oli yhdellä pisteellään jumbosijalla, mutta sitä ei kyllä huomannut kun peli eteni ensimmäisellä jaksolla.
Ensimmäiselle sisävuorolla tyrnäväläiset saivat hienosti heti luotua tilanteen ja Essi Kylli odotteli kolmosella kotiutusta. Mailanvarteen asteli Terhi Pesonen joka pamautti hienon kolmospuolen lyönnin ja Essi sai tuuletella ensimmäistä juoksua. Tämän jälkeen tilanteet sitten kotijoukkueelta kuivuivatkin kasaan ja Ylihärmä tuli ensimmäisen tasoittavalleen. Vastustaja saikin luotua heti tilanteen päälle ja Pauliina Topparin kolmosrajapuhkaisu tuotti Pesis-Junkkareille heti kaksi juoksua. Tämän jälkeen alkoikin pallo poltella kotijoukkueen räpylöissä ja ylihärmäläiset napsivat välilyönneillä tilanteeksi jo 1-7.

Kotijoukkue sai  kuitenkin vielä luotua kolmostilanteen. Keränen odotteli kolmosella, Eeva-Riikka Kolehmaisen lyönti  tuli helponnäköisesti polttolinjalle, mutta vierasjoukkueen pelaajat räpelsivät pallon kanssa,  Anna-Kaisa näytti oikeaa pelisilmää ja karkasi kotiin ja niin tilanne kaventui 2-7.

 Ensimmäinen jakso oli  kuitenkin shokki kotijoukkueelle, Ylihärmä sai vielä tehtyä kaksi juoksua joten ensimmäinen jakso päättyi 2-9.

Toiselle jaksolle tuli päättäväinen nuori joukkueemme ja tyttäret olivat saaneet kopissa hienosti hengen päälle. Siinä olivat varmaan osaltaan auttaneet myös 8-vuotiaan Kallen neuvot, joita hän Tempauksen pelinjohtajalle oli antanut.

Vierasjoukkue aloitti toisen jakson vahvasti, ensin Toppari kotiutti Tiia Koivuniemen ja pian Suvi Huhtanen Riina Ahvenniemen, joten tilanne oli 0-2 Pesis-Junkkareille.
Kotijoukkue sai tasoittavallaan luotua kakkoskärjellä kolmostilanteen. Tässä vaiheessa myös yleisö heräsi peliin mukaan ja kovalla yleisön kannustuksella tytöt saivat vielä lisävirtaa. Kun vierasjoukkueen pelaaja heitti tappoheiton kakkospesän yli, pääsi Kolehmainen juoksemaan kotiin 1-2 kavennuksen. Samalla harhaheitolla Karoliina Salo eteni kolmoselle ja taas oli tilanne valmiina. Viimeisenä lyöjänä asteli Jenni Glad lautasen ääreen ja löi kylmähermoisesti hienon maalyönnin polttolinjaan ja näin oli Jennin ensimmäinen superissa lyöty juoksu tosiasia ja tilanne tasan 2-2.

Tämän jälkeen lisäjuoksuja saatiin vasta kolmannen tasoittavalla kun Tempauksen jokeri Pauliina Pirhonen löi hienosti kakkosrajaan ja Milla Lindström kipitti kotiin. Näin Tempaus siirtyi pelissä 3-2 johtoon. Ylihärmä ei antautunut vielä vaan neljännen alussa tuli väkisin tasoihin Henna Peltokankaan lyönnillä. Juoksun tuojana Koivuniemi.

Tilanteessa 3-3 kotijoukkue tuli viimeiselle tasoittavalle ja kolmantena lyöjänä oli Elina Nevanperä. Elinasta huokui ratkaisijan makua ja niinpä hän pamauttikin takaa läpi ja sai juhlia ensimmäistä kunnariaan superissa sekä jaksovoittoa yhdessä muun joukkueen kanssa.  Tyttöjen kasvot loistivat kilpaa auringon kanssa, yleisö oli hurmoksessa ja katsomossa kihelmöi huima jännitys ja odotus mitä supervuorossa tapahtuu.


Tyrnävä aloitti sisällä, tilanne luotiin kärjessä ja  jälleen Kylli odotteli kolmosella kotiutusta. Linda Kukkohovi sivalsi mailallaan ja tilanne oli 1-0. Tämän jälkeen Salo täytti vielä  pesät hienoilla vaihtolyönneillään, mutta lisäjuoksuja ei enää saatu.
Ylihärmä tuli tasoittavalle ja Tempauksen tytöillä oli niin voimakas voittamisen tahto päällä, että vieraille ei annettu mitään mahdollisuutta jakson ja pelin voittoon.
Niinpä hieno ja jännittävä ottelu päättyi 2-1 (2-9, 4-3, 1-0) kotijoukkueelle.
Tämän iltainen peli oli alkukatastrofin jälkeen mitä hienointa pesäpalloa ja upean yleisön kannustus siivitti kotijoukkueen huimiin suorituksiin.

Kotijoukkueesta palkittiin kakkospalkinnolla hyvin kentälle mennyt ja ulkona monta ratkaisevaa paloa tehnyt Milla Lindström. Ykköspalkinnon sai etukentällä tehokkaana häärinyt ja kaksi juoksua tuonut Essi Kylli. Vierasjoukkueen kakkonen oli sadan prosentin tehoilla pelannut Tiia Koivuniemi ja ykkönen lukkari Heidi Hakomäki.


Tempauksella on edessä reissuviikonloppu Turkuun ja Raumalle. Toivottavasti pistepussimme täyttyy tällä reissulla roimasti.