Otteluraportti Tyrnävä-Lapua 13.6.

13.6.2009

Sirpa Pollari piti Tempauksen etenijät kurissa.
Sirpa Pollari piti Tempauksen etenijät kurissa.
Tsemppihuutokisan voittajat olivat kehitelleet myös hienon koreografian.
Tsemppihuutokisan voittajat olivat kehitelleet myös hienon koreografian.
Tyrnävällä oli paikalla ennätykselliset 600 katsojaa.
Tyrnävällä oli paikalla ennätykselliset 600 katsojaa.

Alueleirin leiriottelu Lapuan ylivoimaa 0-2 (1-7,0-7)

Tyrnävän Pesäpallokentällä riitti lauantaina katsomossa vilskettä, kun pelattiin Pohjois-Suomen E- ja F-ikäisten alueleirin leiriotteluna Naisten Superpesiksen peli Tyrnävä-Lapua.

Paikalle oli saapunut ennätykselliset 602 katsojaa, joista suuri osa pesisleiriläisiä.

Itse pelistä ei valitettavasti jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa Tempauksen osalta.

 

Ensimmäisen jakson alku näytti lupaavalta, kärki pääsi hyvin kentälle, mutta sitten Sirpa Pollari alkoi näyttää pelaamisen mallia nuoremmilleen ja tuloksena oli kolme pikaista paloa ja vuoronvaihto.

Lapuan tasoittavalla Tempauksen ulkopeli oli hyvää eikä Lapuakaan saanut vielä juoksuhanaansa auki.

Toisessa vuoroparissa Tempauksen Anna-Kaisa Keränen kotitutti Milla Lindströmin hyvällä välilyönnillä kakkospuolelle ja Tyrnävä johti peliä 1-0.

Virkiä kuittasi tilanteen tasoittavallaan korkojen kanssa, ensin Tiia Pöntinen kotiutti etenijäjokeri Salla Kilpeläisen, heti perään lyöjäjokeri Nina Jakonen ykköspuolen näpyllään Satu Yli-Hirvelän, joten tilanne oli hetkessä 1-2. Lapuan juoksujuhlat alkoivat sitten kahden palon tilanteessa oikein toden teolla. Sara Kortesoja  näpäytti  Pöntisen kotiin,  ja lyöntikierroksen pyörähdettyä jo toiselle kierrokselle Satu Yli-Hirvelä löi Heli Komssin kotiin ja toi  itse vielä Niina Mäkiviidan lyönnillä tilanteeksi jo 1-5. Pelinjohtaja ”Tuipe Vittaniemi” otti aikalisän jonka jälkeen Tyrnävä sai vihdoin tehtyä kolmannen palon ja vuoro vaihtui.

 

Kolmannessa vuoroparissa Tyrnävä ei saanut etenijää edes kakkospesälle. Lapua sen sijaan sai omalla sisävuorollaan kaksi juoksua lisää, lyöjinä Mäkiviita ja Jakonen, tuojina Emmi Liikala ja Yli-Hirvelä.

Neljännessä Tempaus sai kaksi kolmostilannetta, mutta valitettavasti kotiutukset eivät tällä kertaa onnistuneet, joten jakso Lapualle 1-7.

 

Ottelun tauolla käytiin alueleirin joukkueiden tsemppihuutokisan finaali, jossa voiton vei  yhdistetty Iin ja Kiimingin F-tyttöjen joukkue keksimällään tsemppihuudolla, johon liittyi myös hyvin harjoiteltu koreografia.

 

Pollari pyöritti peliä

 

Toisen jakson alussa Tempauksen ulkopeli haparoi ja harhaheitolla vastustaja sai tilanteen ilmaiseksi. Sirpa Pollari kiitti tilaisuudesta ja sivalsi tilanteeksi 0-1, juoksun tuojana Yli-Hirvelä.

Tempaus yritti pysyä pelissä mukana, mutta turhaan, Pollari napsi ulkopelissä heittokädellään Tyrnävän etenijöitä pesiltä kuin marjoja, kun taas puolestaan Lapuan lyöntipeli rullasi loistavasti.

 

 Saija-Maria Saari yllätti takakentän kunnarin ja tavallisen juoksun arvoisesti, juoksun toi Kortesoja. Myös Salla Kilpeläinen löi ensimmäisen juoksunsa superissa kotiuttaen Saaren.  Kun Jakonen ja Liikala kotiuttivat vielä Yli-Hirvelän ja Pollarin, oli tilanne jo 0-6. Jakonen kotiutti vielä Yli-Hirvelän ja lopullinen jaksotulos oli 0-7.  Tempauksen sisäpeli kilpistyi Lapuan tiiviiseen ulkokenttään, sekä Pollarin nopeatempoiseen ja vaihtelevaan lukkaripeliin.

 

Lapuan palkinnot nappasi kokenut kaarti, eli kakkospalkinnon sai 2 juoksua lyönyt Niina Mäkiviita, ykköspalkinnon peräti 6 juoksua tuonut ja yhden lyönyt Satu Yli.Hirvelä.

Tyrnävän kakkonen oli hyviä vaihtolyöntejä esittänyt jokeri Karoliina Salo ja ykkönen ainoan juoksun lyönyt ja muutenkin varmaa lyöntipeliä esittänyt joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Keränen.  Toivotaan, että Tempauksen sisäpeli aukeaa ja tulosta alkaa syntyä, kun joukkue matkustaa keskiviikkona Siilinjärvelle kohtaamaan SiiPe:n, yhden päävastustajistaan tällä kaudella