Otteluraportti Tyrnävä-Siilinjärvi 24.6.

24.6.2009

Pesiskoululaíset esittäytyivät ottelun tauolla.
Pesiskoululaíset esittäytyivät ottelun tauolla.
Milla Lindström pelasi sadanprosentin tehoilla.
Kuva: Jorkki
Milla Lindström pelasi sadanprosentin tehoilla. Kuva: Jorkki

Dramatiikkaa helteessä -"Kana jäi vielä kynimättä!" 1-0 (5-4,6-6)

Tyrnävän aurinkoisella pesäpallokentällä nähtiin pesisviihdettä koko rahalla kun Tempauksen vieraaksi saapui viime viikon vieraspelin vastustaja Siilinjärven Pesis, jolla oli ennakkotietojen mukaan "kana kynimättä" Tempauksen kanssa.

 

Kentällä nähtiin myös iso joukko tulevia pesäpalloilijoita, sillä ottelun vieraaksi oli kutsuttu Tempauksen lähes 90 pesiskoululaista vanhempineen ja ilahduttavan monet olivatkin noudattaneet kutsua.

 

Ottelun alku oli tyrnäväläisten hallintaa. Juoksutehtailun ensimmäisessä vuorossa aloitti Karoliina Salo, joka kotiutti SiiPen polttolinjan avustuksella Milla Lindströmin. Jatkoa seurasi kun Salo hetkeä myöhemmin karkasi kotipesään Eeva-Riikka Kolehmaisen kakkospuolen lyönnillä.

Tempauksen sisäpeli rullasi jo toista kierrosta kun  Lindström yllätti takakentän ja löi läpi, tuloksena kunnari sekä yksi tavallinen juoksu, jonka toi Kolehmainen. Kun Anna-Kaisa Keränen kotiutti vielä Lindströmin, oli tilanne ensimmäisen vuoron jälkeen jo 5-0 Tyrnävälle ja jaksovoitto näytti olevan tulossa Tempaukselle kun Siilinjärvi ei saanut mitään aikaan toisessakaan vuorossa.

 

Kolmannessa vuorossa Tempauksen ote herpaantui, ulkopelivirheitä alkoi tulla ja SiiPe pääsi peliin mukaan aloittaen hurjan takaa-ajon. Ensin Jenni Ylönen kotiutti Noora Mäntylän ja Emmi Rönkkö Titta Liuskin. Näin tilanne oli 5-2.  Seuraavaksi Jenna Hakkarainen avasi lyötyjen juoksujen tilinsä Superissa, kotiuttaen Liisa Toikkasen.  Kun vielä Jonna Alasuutari löi Anne Tolosen kotiin, oli tilanne äkkiä kääntynyt ja Tempaus johti enää yhdellä juoksulla 5-4.   

Tempauksen seuraavassa sisävuorossa ei saatu muuta aikaan kuin kolme paloa nopeassa tahdissa.

Tempauksen onneksi SiiPekään ei onnistunut seuraavassa sisävuorossaan ja jaksotulos oli 5-4 kotijoukkueelle.

 

 

Pallo on pyöreä

 

Toisen jakson alussa näytti siltä, että helteinen sää oli vienyt pelaajilta voimat, molempien sisävuorot loppuivat lyhyeen.

Toisen vuoron alussa Tyrnävän lyöjäjokeri Jenni Glad puhkaisi SiiPen takakentän kolmospuolelta ja Kolehmainen kipitti kotiin.  SiiPen ulkopeli haparoi ja harhaheiton turvin Pauliina Pirhonen sekä Glad ehtivät myös kotipesään. Jatkoa seurasi kun Essi Kylli karkasi Karoliina Salon välilyönnillä kotiin ja Elina Nevanperä kotiutti Keräsen. Tilanne oli 5-0.

SiiPe ei pystynyt vastaamaan tasoittavallaan ja jälleen Tempauksen jaksovoitto alkoi jo häämöttää tyrnäväläisten mielissä. Kolmannessa vuorossa Pirhosen lyönti sirvahti  SiiPen polttolinjasta ja Lindström toi johdoksi kotijoukkueelle jo 6-0.

 

Tässä tilanteessa edettiin Siilinjärven viimeiselle tasoittavalle asti. SiiPe näytti taaskin olevan jaksovoitosta eri mieltä ja sai hengen päälle. Toikkanen kotiutti Liuskin ja heti perään Rönkkö Kärkkäisen. Tilanne 6-2. Kahden palon tilanteessa Emma Luostarinen yllätti Tempauksen takakentän kakkospuolelta ja tuloksena oli kunnari ja kaksi juoksua, tuojina Toikkanen ja Rönkkö.

Näin tilanne oli yhtäkkiä 6-5. SiiPen peli pyöri jo toista kierrosta kun Liuski tasoitti tilanteen lyöden Rönkön kotiin ja näin toinen jakso päättyi dramaattisten vaiheiden jälkeen tasan 6-6.

 

Viersajoukkueen kakkospalkinnon sai hyvää kopparipeliä esittänyt Jenna Hakkarainen ja ykköspalkinnon hyvin vaihtanut Noora Mäntylä. Kotijoukkueen kakkonen oli lukkari Linda Kukkohovi ja ehdoton ykkönen sadan prosentin tehoilla pelannut ja mallikasta ulkopeliä esittänyt Milla Lindström.

 

Siilinjärven pelinjohtaja Aimo Mannisen mukaan peli ratkesi ulkopelivirheisiin. Myös Tempauksen ”Tuipe” Vittaniemi harmitteli erityisesti viimeistä ulkovuoroa, sillä vaikka voitto tuli, kolme pistettäkin olisi ollut otettavissa.

 

Ensi viikolla alkaa paikallisottelukierros ja keskiviikkona Tempauksen vieraaksi saapuu Oulun Lipottaret.