Otteluraportti Tyrnävä-Oulu 1.7.

1.7.2009

Anna-Kaisa Keränen sai ykköspalkinnon.
Kuva: Jorkki
Anna-Kaisa Keränen sai ykköspalkinnon. Kuva: Jorkki
Linda Kukkohovin lukkarointi oli jälleen loistavaa.
Kuva:Jorkki
Linda Kukkohovin lukkarointi oli jälleen loistavaa. Kuva:Jorkki

Lipottaret voitti kiihkeän paikalliskamppailun 0-2 (1-2, 3-6)

 

Kakkosrajanäpyjä ja vääriä syöttöjä

 

Helteisellä Tyrnävän pesäpallokentällä oli tunnelmaa kun käytiin kiihkeä paikalliskamppailu Tempauksen ja Oulun Lipottarien välillä.

Ottelun alussa molemmat pelasivat tarkkaa ulkopeliä, eikä kumpikaan saanut kahdessa ensimmäisessä vuorossa edes yhtään kolmostilannetta.

Kolmannen vuoroparin alussa Lipottaret sai sisäpeliään auki ja kahden palon tilanteessa lyöjäjokeri Tanja Vehniäisen kakkosrajanäpy riitti kotiuttamaan Jenni Rahikaisen.  Kun Inka Pietilä löi samasta paikasta Marianne Reinikan kotiin, oli tilanne 0-2.

 

Tasoittavallaan Tempaus ei pystynyt juoksujen tekoon ja viimeinen vuoropari alkoi.

 Lipottaret sai neljännen vuoron alussa rakennettua kärjellään hyvin ajolähtötilanteen ja Vehniäinen yritti jällen ratkaisua kakkospuolen näpyllä, tällä kertaa Tyrnävän etukenttä oli hereillä ja poltti etenijän kotipesään.  Lipottarien juoksutili jäi siis ensimmäisellä jaksolla kahteen.

 

Tyrnävä tuli tasoittavalle ja sai luotua kolmostilanteen, jossa Lipottarien lukkarilta Annastiina Ylitalolta lipsahti kaksi väärää ja näin Essi Kylli sai kävellä vapaalla kotipesään ja tilanne kaventui 1-2.

Tämä jäikin ensimmäisen jakson tulokseksi.

 

Jännitystä ja vaihtelevia tilanteita

 

Toisen jakson Tempaus aloitti sisällä. Eeva-Riikka Kolehmainen pääsi kahden palon tilanteessa yllättämään Oulun kolmospuolen hidastetullaan ja Karoliina Salo kiiruhti kotipesään.  Lipottaret kuittasi tasoittavallaan kun Reinikka kotiutti nopsakinttuisen Salorannan.

Tempaus sai toisessa sisävuorossaan Anna-Kaisa Keräsen ja vastustajan lukkarin avustuksella etenijän kolmoselle, Keräsen lyönti sirvahti linjassa ulkopelaajan räpylästä ja Tempauksen nopsakinttu Milla Lindström kipitti kotiin.  Jatkoa seurasi, lyöjäjokeri Pauliina Pirhonen löi hienon ykkösrajanäpyn ja Keränen toi Tempauksen johdoksi 3-1.

 

Lipottaret sai tasoittavallaan heti ajolähtötilanteen, joka kuivui kokoon kun Vehniäisen lyöntivuorolla tuli kolme paloa. Ensin Essi Kylli otti vaikean kolmossaumalyönnin kiinni ja poltti Salorannan kotiin. Seuraavalla lyönnillä Tempauksen lukkari Linda Kukkohovi poltti ensin Vehniäisen ykköselle, josta pallo heitettiin vielä kolmoselle, jonne Veera Tuomikoskesta saatiin kolmas palo.

Tilanne näytti Tempauksen kannalta hyvältä, oltiinhan johtoasemassa 3-1.

Kolmannessa sisävuorossa Tyrnävä sai rakenneltua pari kolmostilannetta, mutta juoksuja ei syntynyt.

 

Kolmannen tasoittavalla Emmi – Kaisa Raitio näytti olevan jaksovoitosta eri mieltä ja pamautti ykköstilanteessa pallon kolmoskopparin tontilta maisemiin, tuloksena kunnari, sekä yksi juoksu, tuojana Tuomikoski. Tilanne oli tasan 3-3.

Tämä piristi Lipottarien sisäpeliä ja seuraavassa ajolähtötilanteessa Vehniäinen kotiutti Raition kolmosrajalyönnillään, joka sirvahti harmittavasti ulkopelaajan räpylästä. Ajo jatkui ja lyömään tuli jokeri Sanna Konstari, joka sivalsi Rahikaisen kotiin.  Ajo jatkui edelleen ja oli Mari Mikkolan vuoro yrittää kotiutusta kakkosrajanäpyllä, se onnistuikin, juoksun tuoja oli Reinikka.  Ottelu oli kääntynyt lukemiin 3-6.

Tempaus yritti vielä omalla sisävuorollaan päästä takaa-ajoon, siinä kuitenkaan onnistumatta.

 

Näin Lipottaret vei jännittävien vaiheiden jälkeen voiton 0-2 (1-2, 3-6).

Lipottarista palkittiin kakkospalkinnolla ottelun toisen jakson ratkaissut Emmi-Kaisa Raitio ja ykköspalkinnolla Paula Saloranta. Tyrnävän kakkonen oli lukkaroinnissaan jälleen kerran onnistunut Linda Kukkohovi ja ykköspalkinnon sai Anna-Kaisa Keränen.

 

Paikallisottelukierrosten seuraava kohtaaminen on Oulussa keskiviikkona 8.7.klo 18.00. Lähdetään joukolla kaupunkiin kannustamaan Tyrnävän oman kylän tyttäriä!