Otteluraportti Tyrnävä-Oulu 15.7.

15.7.2009

Essi Kylli keskittyy.
Kuva: Mika Saloranta
Essi Kylli keskittyy. Kuva: Mika Saloranta
Milla Lindström löi takaa läpi
Kuva: Mika Saloranta
Milla Lindström löi takaa läpi Kuva: Mika Saloranta
Tuipe ja tuipen viuhka.
Kuva: Mika Saloranta
Tuipe ja tuipen viuhka. Kuva: Mika Saloranta

Jännitysottelu päättyi Lipottarien voittoon 0-1 (4-7, 3-3)

Kunnareita ja jännittäviä käänteitä

 

Runsaslukuinen yleisö sai aurinkoisella Tyrnävän pesäpallokentällä seurata kiihkeää paikalliskamppailua, kun Tempauksen tyttäret olivat jälleen saaneet vieraikseen paikallisvastustajansa Oulun Lipottaret.

Vieraat aloittivat sisällä ja avasivat juoksutilinsä kun kotiuttajajokeri Tanja Vehniäinen kotiutti Paula Salorannan.

Tempaus vastasi heti tasoittavallaan kun Linda Kukkohovi löi hermopallon linjaan ja Milla Lindström kiirehti kotiin. Kun Hanna Matinolli kotiutti vielä Anna-Kaisa Keräsen, siirtyi kotijoukkue 2-1 johtoon.

Lipottaret toi pelin väkisin tasoihin toisessa vuorossa kun Annastiina Ylitalo löi takakenttään keskelle ja kotiutti Vehniäisen.

Tempaus ei pystynyt tasoittavallaan juoksujen tekoon ja kun kolmannessa vuoroparissa liukasliikkeinen Saloranta kiiruhti kotiin Sarita Heikkisen välilyönnillä ja Vehniäinen löi kotiin Veera Tuomikosken, siirtyi vierasjoukkue 2-4 johtoon.

Tyrnävän tyttäret olivat päättäneet taistella, niinpä kolmannen tasoittavalla ensimmäisenä lyönyt Eeva-Riikka Kolehmainen pisti pallon upeasti kolmosrajasta maisemiin ja tuuletteli kunnariaan.

Taistelutahto oli korkealla ja Karoliina Salo tasoitti tilanteeksi 4-4 kotiuttamalla etukentän hidastetullaan Terhi Pesosen.

Mutta Lipottaret eivät antaneet periksi. Jenni Rahikainen löi takaa kolmospuolelta läpi ja kotiin ennätti Inka Pietilä, Rahikainen itse kiersi kunnarin.

Kun Vehniäinen onnistui vielä kotiuttamaan Rahikaisen, meni jakso Lipottarille 4-7.

 

 

Läpilyöntejä ja kannustushuutoja

 

Toiselle jaksolle asteli hyvin latautunut Tempaus. Ensimmäisen vuoron alussa lyöjäjokeri Pauliina Pirhonen kotiutti Pesosen ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Tasoittavalla Tyrnävä sai hyvillä ulkopelisuorituksilla eliminoitua Lipottarien kärkipään eikä Oulu saanut avattua juoksutiliään.

Toisen vuoron alussa Lindström löi takaa läpi ja kotiin kiiruhti Essi Kylli. Milla itse paloi kunnaria yrittäessään niukasti kolmoselle. Tyrnävä johti 2-0.

Lipottarien tasoittavalla Ylitalo löi 1-tilanteessa läpi kolmosrajasta, tuloksena kunnari ja yksi juoksu, jonka tuojana Heikkinen. Tilanne oli tasan 2-2.

Kolmannessa vuorossa kumpikaan ei saanut mitään mainittavaa aikaan ja siirryttiin neljänteen vuoroon.

Tyrnävä aloitti sisällä ja sai tehtyä yhden juoksun kun Kukkohovi löi merkistä kolmossaumaan ja Keränen kipitti kotiin.

Enempää juoksuja ei syntynyt vaikka kakkospuolen kannustusjoukko tsemppasi mainiosti.

Lipottaret teki vaihtoja ja kun jokeriksi siirtynyt Saloranta pääsi kentälle, ei häntä saatu pidettyä kurissa vaan Vehniäinen onnistui kotiuttamaan hänet kolmosrajanäpyllä ja tilanne oli tasan 3-3.

Tempauksen ulkopeli piti loppuun saakka, eikä enempää juoksuja nähty,

Näin toinen jakso tasan 3-3  ja koko ottelu 0-1 (4-7, 3-3).

 Pyttykerho antoi vierasjoukkueen kakkospalkinnon Sarita Heikkiselle ja ykköspalkinnon Annastiina Ylitalolle.

Kotijoukkueesta palkittiin ulkopelissä etukentällä häärineet ja sisällä kärjessä viilettäneet: Milla Lindström kakkospalkinnolla, ja Essi Kylli ykköspalkinnolla.

 

Seuraava peli Tempauksella on Porissa Pesäkarhuja vastaan su 19.7  klo 18.00.